Uncategorized

Pengenalan tentang Vitamin C

oranges on a blue surface

Vitamin C adalah nutrien yang memainkan beberapa peranan penting dalam menjaga kesihatan anda. Vitamin C wujud secara melimpah ruah dalam buah-buahan dan sayur-sayuran, dan boleh larut dalam air, yang bermaksud badan manusia tidak menyimpan Vitamin C di dalamnya.

Oranges on a blue surface

Vitamin C telah terbukti berkesan dengan memperkuatkan keupayaan tubuh untuk melawan jangkitan dan radikal bebas oleh kerana kandungan antioksidannya yang tinggi. Nutrien ini juga membantu mengurangkan keradangan dan, secara umumnya, bertambah baik kesihatan pernafasan badan. Vitamin C juga meningkatkan penghasilan kolagen, yang merupakan komponen utama tisu penyambung yang membentuk 1-2% tisu otot.

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, sejak pandemik Covid-19, Vitamin C telah menjadi semakin popular antara kalangan konsumer oleh sebab keupayaannya yang dipercayai berkesan dalam memerangi virus tersebut. Suplemen Vitamin C, seperti Phi-C oleh Phipure, boleh didapati secara mudah kerana ciri-cirinya yang berkesan dan mudah untuk dimakan.

Pada masa ini, Vitamin C boleh didapati di pasaran dalam dua bentuk iaitu Asid Askorbik dan PureWay-C. Apa yang menjadikan Pureway-C istimewa adalah perbezaan dalam komposisi kimianya dan bagaimana molekulnya dimetabolismekan oleh badan.

Asid askorbik pula adalah bentuk Vitamin C yang paling tulen dan ialah vitamin yang senang larut dalam air dan mudah diserap oleh badan. Molekulnya cepat dimetabolismekan dan adalah sumber Vitamin C yang bertindak dengan cepat untuk badan.

PureWay-C, merupakan paten Vitamin C yang mengandungi metabolit lipid asid askorbik. Ini membolehkan kadar retensi dua kali ganda dan proses penyerapan yang lebih berkesan untuk memudahkan badan menyerap Vitamin C.

Bentuk Vitamin C ini dipercayai merupakan bentuk Vitamin C yang paling sesuai untuk dimakan oleh kerana penyerapannya yang lebih baik, kesan yang lebih tahan lama, dan kesan sampingan yang kurang berbanding daripada asid askorbik.

Tablet kunyah Phi-C dari Phipure dipenuhi dengan PureWay-C yang diformulasi di Amerika Syarikat dan dipadankan dengan Cendawan Susu Harimau LiGNO TMO2, Oren, dan Buah Passion untuk memberi anda suplemen imuniti badan yang bukan hanya mudah dimakan tetapi juga sedap.

Sila layari https://phipure.com/product/phi-c-vitamin-c-tiger-milk-mushroom/ untuk mengetahui lebih lanjut tentang Phi C!